W ostatnim czasie drugoklasiści zgłębiali wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Dzieci poznały wartości odżywcze warzyw i owoców, utrwalały zasady związane z racjonalnym żywieniem. Dowiedziały się, w jaki sposób właściwa dieta wpływa na zdrowie. Uczniowie pokazali, że owoce i warzywa mogą być inspiracją do wspaniałej, twórczej zabawy. Organizator: p. Mariola Marszałek
14 PAŹDZIERNIKA -DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ
Dzień Edukacji Narodowej – polskie święto oświaty i szkolnictwa wyższego ustanowione 27 kwietnia 1972 roku, określone ustawą – Karta praw i obowiązków nauczyciela jako Dzień Nauczyciela. Od 1982 roku na mocy ustawy Karta Nauczyciela obchodzone jako Dzień Edukacji Narodowej Upamiętnia rocznicę powstania Komisji Edukacji Narodowej, która została utworzona z inicjatywy króla Stanisława II Augusta i zrealizowana przez Sejm Rozbiorowy w dniu 14 października 1773 roku. […]